• TÜRKÇE ENGLISH FRANÇAIS اللغة العربية

  •  

    Çinko Noksanlığı:
    Çinko noksanlığında, yapraklarda damar arasında sararma, rozetleşme, küçülme ve şekil bozuklukları görülür.

    Bu noksanlığa, topraktaki çinko yetersizliği, aşırı fosfor neden olabilir. pH’sı yüksek ve kolay yıkanan hafif topraklarda sık rastlanır. Çözüm için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılmalı, analiz sonuçlarına göre topraktan veya yapraktan, ZincBor kullanılmalıdır.

    Alvafo Tarım

    Bor noksanlığı:
    Bor noksanlığında genç yapraklarda, yaprak ucundan başlayan V şeklinde kloroz ve nekrozlar görülür. Yapraklarda küçülme, dökülme, rozetleşme, sürgün ucunda kurumalar, ve yanlara doğru büyüme meydana gelir. Gövde ve sürgünlerde bodurlaşma, kuru ve yaprağını döken, çalılaşmış dallar görülür. Meyvelerde şekil bozukluğu (Maymun suratlı meyve) meydana gelir. Bu noksanlığa, topraktaki bor yetersizliği, düşük pH, aşırı kireç uygulamaları, aşırı kuraklık, aşırı yağış neden olabilir. Kolay yıkanan organik maddece fakir topraklarda sıkça görülür.

    Alvafo Tarım

    BİTKİLER

    YAPRAKTAN

    KULLANIM MİKTARI

    DAMLAMADAN

    KULLANIM MİKTARI

    UYGULAMA ŞEKLİ
    Açık alan sebzelerinde

    150-300 cc/100 L

    1 - 2 L/da Vejatatif gelişme süresince 2-3 defa
    Sera sebzeciliğinde

    150-300 cc/100 L

    1 - 2 L/da Vejatatif gelişme süresince 2-3 defa
    Meyve Bahçeleri,
    Yumuşak ve Taş Çekirdekli
    Meyveler, Narenciye,
    Zeytin, İncir, Üzüm,
    Muz vb.
    200-400 cc/100 L 2 - 3 L/da Vejatatif gelişme süresince 2-3 defa
    Tahıl ve Yeşil Alan

    150-300 cc/100 L

    -- Vejatatif gelişme süresince 2-3 defa
    Endüstri Bitkilerinde

    200-300 cc/100 L

    2 - 3 L/da Vejatatif gelişme süresince 2-3 defa
    Kesme Çiçekçilikte

    150-300 cc/100 L

    1 - 2 L/da Vejatatif gelişme süresince 2-3 defa

     

     

    · Şeker pancarında verim ve şeker miktarını arttırır, gövde boşluğu ve çatlamayı önler.
    · Zeytinde "var yılı yok yılı" sorununu ortadan kaldırır.
    · Fındık gelişimi ve randımanı arttırır.
    · Hastalıklara karşı dayanımı arttırır.
    · Çiçeklerin açma sürelerini, dayanımlarını ve polenlenme dönemini uzatır.
    · Bağlarda üzüm tutulmasını sağlar.
    · Meyvelerde, tad, doku, sertlik ve meyve gelişimini arttırır.
    · Pamukta erken hasat alımına yardımcı olur.